PROFESORI

Goran-Pekovic

GORAN PEKOVIĆ

Redovni profesor i Koordinator master studija Reklama i mediji. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde od 1990. godine predaje na predmetu Televizijska produkcija.
Objavio je dve monografije i preko dvadeset naučnih radova i gostovao na više međunarodnih i domaćih simpozijuma. Njegovi tekstovi su prevođeni i
objavljivani na više stranih jezika. Preko dvadesetpet godina bio je angažovan u oglašavanju kao producent, reditelj i kreativni direktor.
Tokom tog perioda producirao je i režirao više od stotinu reklamnih spotova i kampanja. Dobitnik je nagrade UEPS-a za doprinos razvoju edukacije u oblasti Marketinga. Član je žirija za dodelu nagrada Društva Srbije za odnose s javnošću.

MIRKO STOJKOVIĆ

Vanredni profesor, diplomirao je dramaturgiju na FDU 1997. gde je u zvanju asistenta zaposlen od 1999. godine. Deset godina se bavi oglašavanjem, prvenstveno kroz kopirajting. Realizovao kreativna rešenja i/ili kreativne strategije za brojne klijente u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Makedoniji i Mađarskoj; više od 100 realizovanih scenarija za TV spotove, namenske filmova, političke mitinge, konvencije i svečane akademije: NIS, Knjaz Miloš, Dunav osiguranje, McDonald’s, Pivara Skopje, BIP, Telekom Republike Srpske, Valeant International/Budapest. Osim ovih i brojnih drugih klijenata u privredi, kao kopirajter učestvovao u kreiranju desetina političkih kampanja u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Makedoniji.

MILOŠ  PAVLOVIĆ

Redovni profesor i Dekan Fakulteta dramskih umetnosti, diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Predaje na FDU. Radi kao reditelj, kreativni direktor, scenarista, copywriter i vođa kreativnog tima za reklamne agencije kao što su Saatchi & Saatchi, Ogilvy & Mather, DDB, S Team Bates. Od 1998. godine radi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu kao docent na predmetu Osnovi filmske režije. U nastavu na FDU uvodi dva predmeta: Nove tehnologije i Interaktivne komunikacije. Reditelj je preko 200 reklamnih spotova za razne proizvođače, turističke, trgovinske, finansijske i socijalne ustanove, političke partije i lidere.

ALEKSANDAR ILIĆ

Docent, rođen je u Beogradu 1968. godine, diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti na odseku za filmsku i TV kameru. Njegovi profesionalni počeci vezani su za rock ‘n’ roll. Snimio je veliki broj muzičkih spotova za poznate domaće grupe, kao i veliki broj reklamnih spotova. Sarađivao je sa najznačajnijim rediteljima u zemlji i regionu. Kao direktor fotografije snimio je filmove: Apsolutnih sto, Klopka, Krugovi i Smrdljiva bajka. Za svoj rad, nagrađivan je u zemlji i inostranstvu. Kao docent, predaje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

ALEKSANDAR JAĆIČ

Vanredni profesor, diplomirao je na Katedri filmske i televizijske montaže 1998. godine a na Fakultetu dramskih umetnosti je zaposlen od 2004. godine. Montirao je više reklamnih spotova i filmova. Montažer dijaloga i dizajner zvuka u mnogobrojnim filmovima, kao dokumentarni film „Bankari“, koji je osvojio nagradu za najbolji zvuk na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, „Sanjam, a šta mi se događa", „Đinđić", „Gran pri" koji je nagrađen na Festivalu dokumentarnog filma u Madridu.

DANKA TRBOJEVIĆ

Docent, diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na Katedri za filmsku i televizijsku produkciju a specijazirala na studijama Reklama i mediji gde je stekla i MBA diplomu za marketinške komunikacije.
Direktor je agencije Drive, a pre toga Izvršni direktor IAB Serbia, udruženja koje se bavi pružanjem aktivne podrške rastu i razvoju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga u Srbiji, kao deo globalne IAB mreže i član IAB Europe. U poslednjih 10 godina radila je u mnogim velikim marketinškim agencijama. U IAB Serbia je došla iz I&F McCann grupe gde je radila kao director Account sektora.
Pre toga je radila u medjunarodnoj agenciji Httpool na poziciji Country Manager-a za Twitter za tržište Srbije, i u mnogim drugim agencijama.
Kao predavač je nastupala na lokalnim i regionalnim marketing i web konferencijama poput Digital 2016, Marketing Summit-a u Beogradu i Sarajevu 2015, Webiz 2015, AdIT 2015, kao i na kursu AcademIAA koju organizuje IAA. 

MILOŠ MILOŠEVIĆ

Docent dr Miloš Milošević, je diplomirani psiholog i doktor nauka o umetnostima.
Objavio je jednu monografiju, mografsku studiju, pet udžbenika, šest poglavlja u međunarodnim monografijama, četrdeset jedan naučnoistraživački rad i trideset dva saopšetanja na naučnim skupovima među kojima su i dva predavanja po pozivu.
Pored naučnoistraživačkog i nastavnog rada bio je saradnik i na brojnim umetničkim i komercijalnim medijskim projektima kao montažer, motion graphic artist i compositor.Autor preko četrdeset kratkih igranih, dokumentarnih i namenskih filmova.

DIJANA  MAROJEVIĆ

Redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je Glumu na FDU 1997. godine i doktorirala na studijskom programu Teorije dramskih umetnosti, medija i kulture 2016. Član je katedre Glume od 1998. godine. Predaje Dikciju na osnovnim i  master studijama Glume, Scenski govor na katedri Pozorišne i radio režije, Retoriku na katedri za Filmsku i TV produkciju kao i na katedri za Menadžment i produkciju.
Postavila scenski govor u više  od 30 profesionalnih predstava u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu, Crnoj Gori –Narodno pozorište, Atelje 212, Beogradsko dramsko pozorište, Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, Boško Buha, Pozorište lutaka Pinokio, Malo pozorište „Duško Radović“, UK Vuk Karadžić,
Centar za kulturnu dekontaminaciju, Parobrod, Kruševačko pozorište, CZK Tivat - Purgatorije, Barski ljetopis. . .Postavlja govor na filmu I televiziji. 

Branka Maletic

BRANKA   MALETIĆ

Direktor agencije Media S Starcom MediaVest Group. Ima preko 20 godina iskustva u medijima. Radila je 8 godina u agenciji na slovenačkom tržištu a potom u celom Adria regionu. To podrazumeva vođenje kancelarije u Sloveniji, Hrvatskoj i Beogradu. Vrši funkcije zapošljavanja i razvoja, analize kompanija i okruženja, prati rad medijskog poslovanja, razvoj klijenata i
liderstva, digitalnu transformaciju, potrebe klijenata.
Njena pozicija je Menadžer regionalnih medija za zapadni Balkan. Dugogodišnji je gostujući predavač na studijama Reklama i mediji..

Mina Bogosavljević Jovanović

MINA BOGOSAVLJEVIĆ JOVANOVIĆ 

Docent dr Mina Bogosavljević Jovanović je diplomirala Psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu a magistarske studije na smeru Marketing, Advertajzing i PR je završila na Šefild Univerzitetu. Na Fakultetu za Ekonomiju, Finansije i Administraciju 2016. godine odbranila je doktorsku disertaciju.
Dugi niz godina Mina se bavi marketinškim istraživanjima, kako u agencijama za istraživanje tržišta (Ipsos i EyeSee) tako i u privredi, u nekoliko kompanija ( The Coca - Cola Company i Atlantic Grupa). Stekla je iskustvo na organizaciji i implementaciji projekata marketing istraživanja, u regionu i globalno. Sa druge strane, Mina prenosi studentima i znanja upotrebe podataka u svrhe oglašavanja kao i iskustva kontrole istraživačkih procesa sa strane klijenta.
Kao predavač je nastupala na više konferencija (uključujući kurs AcademIAA) kao i na nekoliko akademskih kurseva na temu marketing istraživanja i strateškog marketinga. 

GALJINA  OGNJANOV

GALJINA  OGNJANOV

Redovni profesor. Radi na Ekonomskom fakultetu u Beogradu od januara 1999. godine, kao asistent na predmetima Marketing, Tržišno komuniciranje i Odnosi s javnošću. Godine 2004. izabrana je za docenta, 2009. za vanrednog profesora, a novembra 2014. za redovnog profesora za užu naučnu oblast Poslovna ekonomija i menadžment – Tržišno komuniciranje i Odnosi s javnošću. Bavi se marketinškim komuniciranjem, ličnom prodajom, pregovaranjem i odnosima s javnošću. Učestvovala je na više nacionalnih i međunarodnih naučnih projekata. Objavila je brojne naučne radove – članke i prikaze u naučnim časopisima, zbornicima radova i drugim publikacijama, tri monografije i dva udžbenika. Izlagala je svoje radove međunarodnim i nacionalnim konferencijama.
Radila je kao konsultant na projektima međunarodnih organizacija (na primer: UNDP, ILO, USAID, OECD i dr). Predavala je na seminarima namenjenim edukaciji zaposlenih u kompanijama i nevladinim organizacijama. Kao gostujući profesor predaje na master kursu u oblasti Marketinške dijagnostike i životnog ciklusa proizvoda na Univerzitetu u Nansiju (Poslovna škola u Mecu), Francuska.
Član je Evropske akademije za marketing (EMAK) i Naučnog društva ekonomista Srbije. Jedan je od osnivača Društva Srbije za odnose s javnošću, osnovanog maja 2004. godine u Beogradu.

Ana Adzic

ANA ADŽIĆ - demonstrator

Doktorand Fakulteta dramskih umetnosti, na umetničkim doktorskim studijama. Završila je osnovne studije Filmske i TV produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2004. godine a poslediplomske studije završila je 2008. godine na Fakultetu političkih nauka, odsek Teorija kulture.
Direktor je i vlasnik produkcijske kuće Rooster production od 2019.godine. Bila je dugogodišnji direktor produkcije u renomiranoj marketinškoj agenciji Ovation BBDO. U svojoj karijeri producirala je nekoliko stotina reklamnih kampanja za sledeće klijente: Telekom, MTS, Vip mobile, MTEL, IKEA, Imlek, Pepsi, Heineken - Lav pivo, Zaječarsko pivo, Inbev – Jelen, Nikšićko i Apatinsko pivo, Storopramen, Delhaize Maxi, Dr. Oetker, US AID, UNICEF, Wrigley, Unicredit Bank, KBC Bank, Chipsy, Pardon, Clipsy, Carnex, Neoplanta, Zlatiborac, Munchmellow, Nectar, Banini, Mercedes Benz, Multiaktiv, Adidas, Visa, C kafa, FOX TV. Autor je kritičkog eseja ”Kreiranje identiteta, brendiranje grada”, objavljenog u časopisu Kultura.


EKSPERTI IZ PRAKSE

IVAN STANKOVIĆ

IVAN STANKOVIĆ

Vanredni profesor FDU u penziji.
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Radio je u više reklamnih agencija, da bi 1990. godine, sa Draganom Sakanom osnovao prvu međunarodnu agenciju Saatchi i Saatchi, koja od 1992. počinje da posluje na čitavoj teritoriji bivše  Jugoslavije, otvarajući agencije u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Bugarskoj i Albaniji.
Za njega se vezuje rad na uvođenju prvih multinacionalnih  klijenata u ova područja, kao što su Mars, Procter & Gamble, Coca-Cola, Johnson & Johnson itd. Zaslužan je za nove principe vezane za pristup medijima, tako da je kompletan know-how vezan za tu oblast potekao od njega. Smatra se pionirom novog pristupa  vođenju agencija i kao takav, predavao je godinama na najprestižnijim kursevima i seminarima za rukovodioce agencija, na globalnom nivou, od Amerike, Francuske, Španije i Nemačke.
Agencija S Team Bates Saatchi & Saatchi se u proteklih godina razvijala izuzetno snažno, da bi vrhunac postigla 1998. godine,  kada je proglašena za najbolju agenciju u Centralnoj i Istočnoj Evropi. 2002. osniva komunikacionu grupu koja u sebi ima reklamnu agenciju Communis, povezanu sa međunarodnim lancem Bates; medijsku agenciju Media S, koja je u vezi sa lancem Zenith i produkcionu kompaniju Yellow production. Više godina je bio na poziciji regionalnog direktora IAA Srbija (International Advertising Association).

Srdjan Saper

ŠRĐAN ŠAPER

Diplomiran je na katedri za filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, gde drži predavanja po pozivu na postdiplomskim studijama iz oblasti Reklame i medija. Inicijator  je mnogobrojnih projekata iz oblasti kulture i komunikacija, a često gostuje i
na brojnim međunarodnim konferencijama kao predavač iz oblasti oglašavanja i marketinga.
Pre ulaska u svet marketinga, u kome se nalazi već više od tri decenije, Srđan Šaper bavio se muzikom, filmom i režiranjem TV spotova. Profesionalnu karijeru u svetu marketinga započeo je devedesetih godina prošlog veka radeći kao reditelj, producent i kreativni direktor u agencijama „SM Delo“, „Borba“, „Ogilvy & Mather”, “Saatchi&Saatchi” i “Idols&Friends”. 1997. godine u Beogradu, a nedugo zatim i u Skoplju Srđan Šaper osniva agencije McCann. Danas se nalazi na čelu I&F McCann Grupe koja uspešno posluje u osam zemlja jugoistočne Evrope (Srbija, Makedonija, Crna Gora, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Bugarska) i četiri zemlje nordijskog regiona (Norveška, Švedska, Danska i Finska).McCann Worldgroup posluje u preko 180 gradova u više od 120 zemalja. McCann Worldgroup je u vlasništvu jedne od najvećih multinacionalnih kompanija Interpublic Group (IPG) koja ima sedište u Njujorku.
Za svoj rad i višedecenijsko iskustvo kao jedan od najpriznatijih stučnjaka u oblasti advertajzinga Srđan Šaper dobio je 2011. godine Nagradu za životno delo koju mu je dodelilo Udruženje za tržišne komunikacije Srbije (UEPS). Isto udruženje mu je 2003. godine dodelilo Specijalno priznanje za unapređenje i razvoj propagandne struke, a 2012. godine nagrađen je na manifestaciji “Noć
reklamoždera” nagradom “Grand Slam” za doprinos srpskom i regionalnom advertajzingu. Svojim iskustvom i znanjem doprinosi radu brojnih poslovnih udruženja i humanitarnih organizacija. Tokom karijere, bio je član više
odbora javnih institucija, strukovnih udruženja i poslovnih asocijacija,
Član je Srpske asocijacije menadžera (SAM), Međunarodnog udruženja propagandista (International Advertising Association, Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) i Srpsko-britanskog
poslovnog kluba.

ANDREJA MILKIĆ

ANDREJA MILKIĆ

Diplomirani specijalista iz oblasti marketing komunikacija (MBA in Marketing Communications, specijalističke studije „Reklama i mediji“, Fakultet dramskih umetnosti, 2010, Beograd), i Account Director u advertajzing agenciji Leo Burnett - gde radi na kampanjama najvećih domaćih i regionalnih brendova. Višegodišnje iskustvo u vođenju velikih klijenata iz FMCG-a i industrije usluga stekao je radeći na Molson Coors brendovima u regionu (Jelen Pivo, Nikšićko Pivo, Onogošt, Carling), kao i sa Banca Intesa-om, liderom na tržištu bankarskih usluga u Srbiji. Prethodno iskustvo u oblasti marketinga, produkcije i menadžmenta u industriji zabave stekao je radeći za kompanije kao što su Warner Music (Head of Marketing and PR), Warner Bros. Pictures (Marketing Manager), RTV B92 (Executive Producer)... Gostujući predavač na Marketing Workshopu (Ekonomski fakultet u Beogradu) i Reklamondou (Univerzitet Singidunum). Član  International Advertising Association Serbian Chapter i jedan od koautora projekta „Marketing Leksikon”. Koordinator Biznis modula na prvoj godini AcademIAA-e gde je i predavač. Redovan predavač na Bussiness Academy Professional u Beogradu.

Martina Krivokapić

MARTINA KRIVOKAPIĆ

Diplomirani specijalista iz oblasti marketing komunikacija (MBA in Marketing Communications, specijalističke studije „Reklama i mediji“, Fakultet dramskih umetnosti, 2010, Beograd), i Account Director u advertajzing agenciji Leo Burnett - gde radi na kampanjama najvećih domaćih i regionalnih brendova. Višegodišnje iskustvo u vođenju velikih klijenata iz FMCG-a i industrije usluga stekao je radeći na Molson Coors brendovima u regionu (Jelen Pivo, Nikšićko Pivo, Onogošt, Carling), kao i sa Banca Intesa-om, liderom na tržištu bankarskih usluga u Srbiji. Prethodno iskustvo u oblasti marketinga, produkcije i menadžmenta u industriji zabave stekao je radeći za kompanije kao što su Warner Music (Head of Marketing and PR), Warner Bros. Pictures (Marketing Manager), RTV B92 (Executive Producer)... Gostujući predavač na Marketing Workshopu (Ekonomski fakultet u Beogradu) i Reklamondou (Univerzitet Singidunum). Član  International Advertising Association Serbian Chapter i jedan od koautora projekta „Marketing Leksikon”. Koordinator Biznis modula na prvoj godini AcademIAA-e gde je i predavač. Redovan predavač na Bussiness Academy Professional u Beogradu.

JELENA JAKOVLJEVIĆ

JELENA JAKOVLJEVIĆ 

Jedan od vodećih eksperata reklamne produkcije u regionu. Nakon više decenija rada u vodećim agencijama odlučila se za karijeru nezavisnog konsultanta za oblast produkcije u oglašavanju. Među njene klijente ubrajaju se Heineken Srbija i Skopska Pivara iz Makedonije. Pre toga je 10 godina bila Broadcast Production Director i Direktor produkcije u agenciji McCann Beograd. Dugo godina je kao freelancer sarađivala sa agencijom Communis i Ministarstvom kulture Republike Srbije. U agenciji Ovation BBDO Beograd, više godina je vodila produkciju reklamnih kampanja sa mesta Agencijski Producent.
Dilomirala je Filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kao organizator i producent radila je u RTS-u i TV Politika. Producirala je više stotina reklamnih spotova i bila odgovorna za desetine najskupljih reklamnih kampanja za najveće klijente iz zemlje i sveta.

ALEKSANDAR NIKOLIĆ

ALEKSANDAR NIKOLIĆ

Diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka a specijalizirao na Fakultetu dramskih umetnosti na smeru Reklama i mediji. Trenutno je Head of Digital u agenciji Communis DDB. Tokom godina nakon završetka studije se specijalizirao za digitalne medije i postao vrhunski specijalista u ovoj oblasti. Osim toga oblasti njegove ekspertize su i marketing menadžment, digitalne strategije, korporativna društvena odgovornost, oglašavanje i integrisani marketing. Član je IAA gde predaje na kratkom kursu AKADEMIAA. Gostujući je predavač na studijama Reklama i mediji.

FILIP ĐORIĆ

FILIP ĐORIĆ

Producent iz Beograda, sa više od 20 godina producentskog iskustva i brojnim uspešno realizovanim projektima u svojoj dosadašnjoj karijeri.
Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu 2000. godine, smer - filmska i tv produkcija. Još kao student počeo je da radi sa značajnim filmskim i televizijskim rediteljima. Po završetku studija, do 2012. radio kao frilenser na različitim projektima. 2012. godine osniva sopstvenu produkciju „Blekbuk“, koja je za vrlo kratko vreme izrasla u jednu od najuspešnijih produkcijskih kuća u Srbiji.
Producirao je veliki broj reklama i marketinških kampanja, muzičkih spotova, značajnih kulturnih, sportskih i političkih događaja, kao i sajamskih nastupa i u zemlji i u svetu. Kao producent stoji i iza 2 veoma uspešne televizijske serije „Andrija i Anđelka“ i „Mamini sinovi“. TV sitkom „Andrija i Anđelka“ jedna je od najgledanijih serija u regionu, koju su vlasnici originalne licence, proglasili za jednu od 3 najuspešnije adaptacije u svetu.

ANJA PETROVSKI

ANJA PETROVSKI

Diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti a magistrirala na Univerzitetu umetnosti u Beogradu u oblasti oglašavanja. Dugi niz godina je radila kao Direktor u agenciji Satchi&Satchi. Pre odlaska za Dubai radila je na promociji dečje filharmonije, bila uključena u inicijativu Ženska vlada sa 1500 stručnih žena u Srbiji, izabrana kao jedan od 1.000 mladih lidera Srbije. Trenutno je Brand Communications Manager u Audi Volkswagen Middle East.
Pre odlaska na Bliski istok bila je redovni predavač na studijama Reklama i mediji, gde je predavala Integrisane marketinške komunikacije.

SRĐAN  BOGOSAVLJEVIĆ

Redovni profesor, diplomirao je na Matematičkom fakultetu (odsek Statistika) u Beogradu, a magistrirao na UNDP. Zvanje doktora statistike stekao je 1984., a od 1993. je redovni profesor Statistike na Univerzitetu u Beogradu. Od 1996. godine radi kao generalni direktor jedne od vodećih marketinških kuća u zemlji - Strategic Marketing-a. Publikovao više od 300 naslova – monografija i tekstova u domaćim i međunarodnim stručnim časopisima: The soup-kitchen program in Yugoslavia: current situation and need for expansion (co-author with A.Pošarac et al.), International federation of red cross, Genevea,1994, A statistical picture of Serbian-Albanian Relations (in "Conflict or Dialogue"), Open University, ECCCR, Subotica, 1994, Possibilities for the Increase of Informative Role of Statistics trough Overall Analysis and interpretation of Data (UN - Economic Commission, Ženev, 1989), The soup-kitchen program in Yugoslavia: current situation and need for expansion, (International federation of red cross, Geneva, 1994), Serbia in figures (EUROPE, Beograd, 1995), Parallel and epsilon parallel classifications (SYMOPIS, 1994).
Srđan Bogosavljević kao gostujući profesor predaje na studijama Reklama i mediji od njihovog osnivanja.

PRATITE NAS!

© Copyright 2018
Fakultet dramskih umetnosti, - All Rights Reserved